Körte kínai módra
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a nem túl érett körtéket, de a szárukat ne vágjuk le. 2/3 magasságban vágjuk őket ketté.
2. Az alsó részből vájjuk ki a magházat, és töltsük a kis fészekbe a mazsola, méz, összevágott dióbél és mandula keverékét. Tegyük rá fedőként a kocsányos részt.
3. Rakjuk tálkába a megtöltött körtét. Fele magasságig töltsünk a tálkába vizet, majd locsoljuk meg a körtét a citrom levével, fedjük be, és gázon vagy sütőben főzzük kb. 20-25 percig. Késsel nézzük meg, hogy mikor főtt meg a gyümölcs.
4. Szedjük ki a körtéket, tegyük tálra. Főzzük sűrűre a levet, és tálalás előtt öntsük rá a körtékre.