Padlizsánsaláta prosciuttóval



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez vágjuk fel a padlizsánt 1 cm-es szeletekre. Sózzuk meg a tengeri sóval, és hagyjuk állni 30 percet. Majd rázzuk le a sót a szeletekről, és forgassuk a lisztbe.
2. Forrósítsuk fel az olaj felét egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk meg. Távolítsuk el a fokhagymát, és süssük a padlizsánszeleteket 2-3 adagban, mindegyik adagot 5-7 percig sütve.
3. Rétegekben fektessük egy tányérra a padlizsánszeleteket és a prosciuttót. Tetejére tegyük a negyedelt tojásokat.
4. Az öntethez forrósítsuk fel az olajat egy kis edényben, adjuk hozzá az ecetet, a citromlét, az összetört babérleveleket, az oregánót, a petrezselymet, némi sót és borsot, és forraljuk fel. Pároljuk körülbelül 5 percig.
5. Locsoljuk az öntetet a salátára, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük 30 percig. Szórjuk meg az összevagdalt salátazölddel és tálaljuk.