Paradicsomos rántotta

| Paradicsomos rántotta receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos rántotta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett paradicsom
6 db tojás
1 csipet kristálycukor
½ dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Meghámozzuk a paradicsomot, apró darabokra vágjuk, magvait eltávolítjuk.

2. Serpenyőben addig főzzük, míg a leve teljesen elpárolog.

3. Egy másik serpenyőben felmelegítjük az olajat és beleöntjük a paradicsomot. Sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítjük.

4. 1-2 percig az olajban forraljuk, majd ráöntjük az előre felvert tojást.

5. Addig keverjük, amíg meg nem sül benne a tojás. Forrón tálaljuk.

Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
A paradicsomos rántotta feta sajttal is készülhet. A fetát a tojással együtt adjuk a paradicsomhoz.
Paradicsomos rántotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Paradicsomos rántotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
most van szezonja