Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártogatóshoz:
100 dkg padlizsán
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 evőkanál tahini
3 gerezd durvára vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tekercshez:
8 nagyobb búzatortilla
75 dkg sovány darált marhahús
1 üveg lecsepegtetett sült paprika
5 dkg friss menta
5 dkg friss rukkola
1 nagyobb felvert tojás
1 és ¼ csésze finomra aprított, friss korianderlevél
2 db kimagozott, finomra aprított piros chilipaprika
½ csésze zsemlemorzsa
1 fej finomra reszelt lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A baba ganoush elkészítéséhez melegítsük elő a villanysütőt 220 fokra vagy a gázsütőt 6-os fokozaton. A padlizsánt süssük puhára körülbelül 45 perc alatt. Hagyjuk hűlni.

2. Húzzuk le a padlizsán megfeketedett héját, és aprítsuk durvára a belsejét.

3. Botmixerrel vagy késes betétű konyhai robotgépben dolgozzuk össze a padlizsánt a fokhagymával, a tahinivel, a citromlével és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. A húsgombócokhoz egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a római köménnyel, a hagymával, a zsemlemorzsával, a chilivel, a felaprított korianderrel (negyed csészényivel) és az enyhén felvert tojással. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a hozzávalókat alaposan összedolgoztuk, akkor formáljunk a masszából akkora golyókat, hogy egy kicsit lelapítva, körülbelül 5 cm átmérőjűek legyenek. Nagyjából 24 darabot kapunk a keverékből.

5. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, közepesnél valamivel nagyobb lángon. Egyszerre a húsgolyók felét tegyük bele, és oldalanként 2-3 perc alatt süssük át őket. Papírtörlőre szedjük ki őket, hogy felesleges zsiradék ne maradjon rajtuk. Ugyanígy süssük meg a többi húsgolyót is.

6. Forgassuk össze egy tálban a rukkolát a mentával és a maradék korianderrel.

7. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

8. Kenjük a tortillákra a baba ganoush-t, és arányosan elosztva tegyünk rájuk sült paprikát, rukkolás sajtkeveréket és húsgolyókat. Tekerjük fel őket, és tálaljuk melegen.

A baba ganoush hagyományosan libanoni étel, de a kelet-mediterrán térség más országaiban is népszerű. az alapja a meghámozott és pürésített sült padlizsán, melyet olívaolajjal és különböző fűszerekkel ízesítenek.
Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 630 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
recepttár