Húsgolyós tekercs baba ganoush-sal



Elkészítés:
1. A baba ganoush elkészítéséhez melegítsük elő a villanysütőt 220 fokra vagy a gázsütőt 6-os fokozaton. A padlizsánt süssük puhára körülbelül 45 perc alatt. Hagyjuk hűlni.
2. Húzzuk le a padlizsán megfeketedett héját, és aprítsuk durvára a belsejét.
3. Botmixerrel vagy késes betétű konyhai robotgépben dolgozzuk össze a padlizsánt a fokhagymával, a tahinivel, a citromlével és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. A húsgombócokhoz egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a római köménnyel, a hagymával, a zsemlemorzsával, a chilivel, a felaprított korianderrel (negyed csészényivel) és az enyhén felvert tojással. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a hozzávalókat alaposan összedolgoztuk, akkor formáljunk a masszából akkora golyókat, hogy egy kicsit lelapítva, körülbelül 5 cm átmérőjűek legyenek. Nagyjából 24 darabot kapunk a keverékből.
5. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, közepesnél valamivel nagyobb lángon. Egyszerre a húsgolyók felét tegyük bele, és oldalanként 2-3 perc alatt süssük át őket. Papírtörlőre szedjük ki őket, hogy felesleges zsiradék ne maradjon rajtuk. Ugyanígy süssük meg a többi húsgolyót is.
6. Forgassuk össze egy tálban a rukkolát a mentával és a maradék korianderrel.
7. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.
8. Kenjük a tortillákra a baba ganoush-t, és arányosan elosztva tegyünk rájuk sült paprikát, rukkolás sajtkeveréket és húsgolyókat. Tekerjük fel őket, és tálaljuk melegen.