Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk



Elkészítés:
1. Egy lábosban olvasszuk meg a vajat. Öntsük hozzá a vizet, majd a tejet, adjuk hozzá a curryt és egy csipet sót.
2. Mikor felforrt, vegyük le az edényt a tűzről, és fakanállal erőteljes mozdulatokkal keverve dolgozzuk el benne a lisztet. Ha a tészta nem válik el az edény falától, néhány pillanatra tegyük vissza a lábost a tűzre, hogy a nedvesség elpárologjon belőle.
3. Tegyük át a tésztát egy tálba, és dolgozzuk bele a tojást. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy sütőlapot.
4. Két kiskanál segítségével szedjünk a tésztából kb. 10 dió nagyságú halmot. Ha szükséges, belisztezett kézzel formázzuk gömbölyűre a kupacokat.
5. Sütőben süssük 20 percig, azalatt a fánkok szilárdak és szép aranyszínűek lesznek.
6. Közben szórjuk a mazsolát egy kisebb tálba, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Tegyük be 1 percre a mikróba, hogy megpuhuljon, majd tegyük félre.
7. Mikor a fánkok megsültek, vegyük ki őket a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd hegyes késsel vágjuk le a tetejüket. Töltsük meg a gorgonzolával, s tegyünk mindegyikbe 3 szem mazsolát is, majd helyezzük vissza a kalapjukat.