Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk
Adag: 2-4 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál mazsola
1 csipet
1 db tojás
3 dkg liszt
½ kávéskanál curry
¼ dl víz
¼ dl tej
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. Egy lábosban olvasszuk meg a vajat. Öntsük hozzá a vizet, majd a tejet, adjuk hozzá a curryt és egy csipet sót.

2. Mikor felforrt, vegyük le az edényt a tűzről, és fakanállal erőteljes mozdulatokkal keverve dolgozzuk el benne a lisztet. Ha a tészta nem válik el az edény falától, néhány pillanatra tegyük vissza a lábost a tűzre, hogy a nedvesség elpárologjon belőle.

3. Tegyük át a tésztát egy tálba, és dolgozzuk bele a tojást. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy sütőlapot.

4. Két kiskanál segítségével szedjünk a tésztából kb. 10 dió nagyságú halmot. Ha szükséges, belisztezett kézzel formázzuk gömbölyűre a kupacokat.

5. Sütőben süssük 20 percig, azalatt a fánkok szilárdak és szép aranyszínűek lesznek.

6. Közben szórjuk a mazsolát egy kisebb tálba, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Tegyük be 1 percre a mikróba, hogy megpuhuljon, majd tegyük félre.

7. Mikor a fánkok megsültek, vegyük ki őket a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd hegyes késsel vágjuk le a tetejüket. Töltsük meg a gorgonzolával, s tegyünk mindegyikbe 3 szem mazsolát is, majd helyezzük vissza a kalapjukat.

Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kóstold meg és vegyél el!
Kóstold meg és vegyél el!
(Alexandra Kiadó, 2007)

Három jó ok arra, miért vásároljuk meg ezt a könyvet: 1. Épp most találkoztunk álmaink férfijával, és szeretnénk elhívni vacsorára (abban a reményben, hogy még a reggelit is elkészíthetjük). 2. Már régen megtaláltuk... bővebben...
Gorgonzolával és mazsolával töltött fánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kóstold meg és vegyél el!
Kóstold meg és vegyél el!
(Alexandra Kiadó, 2007)

Három jó ok arra, miért vásároljuk meg ezt a könyvet: 1. Épp most találkoztunk álmaink férfijával, és szeretnénk elhívni vacsorára (abban a reményben, hogy még a reggelit is elkészíthetjük). 2. Már régen megtaláltuk... bővebben...
ételfotó