Színes masnitészta



Elkészítés:
1. Az újhagymát és a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk.
2. A paradicsomokat keresztben bemetsszük, eltávolítjuk a szárvégeket, meghámozzuk, negyedeljük, aztán minden negyedet félbevágunk.
3. A tésztát 1 evőkanál olajjal együtt forrásban lévő sós vízbe tesszük, és csomagoláson látható útmutató szerint kifőzzük. Utána leszűrjük és lecsepegtetjük.
4. Felhevítjük a maradék olajat, és megfuttatjuk benne az újhagymát, valamint a póréhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten további 6-8 percig pároljuk.
5. A tésztát beleforgatjuk a zöldségekbe, és összemelegítjük. Kimerjük tányérokra, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.