Resztelt véres hurka

Blunz'ngröstl

| Hurkás-burgonyás egytál receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Resztelt véres hurka
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, főtt burgonya
50 dkg véres hurka
1 csipet majoránna
1 nagyobb fej hagyma
igény szerint olaj
vagy
igény szerint zsír
ízlés szerint , összetépkedett snidling
vagy
ízlés szerint , összetépkedett petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hámozott főtt krumplit felszeleteljük, a hagymát karikára vagy apróra vágjuk, a hurkáról lehúzzuk a bőrét, és szintén felszeleteljük.

2. Egy nagy serpenyőbe zsiradékot hevítünk, és a hagymát a krumpliszeletekkel együtt beletesszük. Sóval, borssal, szerecsendióval, majoránnával ízesítjük és közepes hőfokon (nehogy a hagyma túl gyorsan megbarnuljon) aranysárgára sütjük.

3. Hozzáadjuk a hurkát, és magas hőfokon gyorsan ropogósra sütjük (a hurka közben megpuhul, de ropogós kéreg is képződik rajta).

4. Előmelegített tányérokra szedjük, és tálalás előtt frissen aprított zöldfűszerrel díszítjük. Meleg káposztasaláta illik hozzá.

Resztelt véres hurka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1373 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Resztelt véres hurka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
twitter