Mandulába forgatott borjúfalatok

| Mandulába forgatott borjúfalatok receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulába forgatott borjúfalatok
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál őrölt mandula
2 és fél dkg szeletelt mandula
2 szelet borjúhús
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A vékony hússzeleteket kockázzuk fel. Forgassuk a darabokat a tojásfehérjébe, majd őrölt mandulába. Ezután forgassuk meg a szeletelt mandulában is.

2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat. Süssük a húst 5-7 percig, közben óvatosan kevergessük (a mandulaszeletek könnyen leválnak a húsról, ez nem nagy baj, a lényeg, hogy kicsit ezek is megpiruljanak).

3. Közben öntsük a tejszínt és a Marsalát egy kisebb lábosba. Rotyogtassuk néhány percig, ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük lapos tálalóedénybe.

4. A húst sózzuk, borsozzuk, majd rendezzük el a szósz tetején. Végül szórjuk meg a megpirult mandulával.

Nagyon gyors kis vacsora lehet, az utolsó pillanatban is összedobhatjuk, és közben még a beszélgetést sem kell félbeszakítani. A mártás szinte túlcsordul a mandulától: őrölve, szeletelve és likőrborként is benne rejtőzik.
Mandulába forgatott borjúfalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kóstold meg és vegyél el!
Kóstold meg és vegyél el!
(Alexandra Kiadó, 2007)

Három jó ok arra, miért vásároljuk meg ezt a könyvet: 1. Épp most találkoztunk álmaink férfijával, és szeretnénk elhívni vacsorára (abban a reményben, hogy még a reggelit is elkészíthetjük). 2. Már régen megtaláltuk... bővebben...
Mandulába forgatott borjúfalatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kóstold meg és vegyél el!
Kóstold meg és vegyél el!
(Alexandra Kiadó, 2007)

Három jó ok arra, miért vásároljuk meg ezt a könyvet: 1. Épp most találkoztunk álmaink férfijával, és szeretnénk elhívni vacsorára (abban a reményben, hogy még a reggelit is elkészíthetjük). 2. Már régen megtaláltuk... bővebben...
tippek, fortélyok