Fuszulykafőzelék füstölt oldalassal

Babfőzelék füstölt oldalassal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fuszulykafőzelék füstölt oldalassal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szárazbab
3 evőkanál paradicsompüré
3 evőkanál liszt
igény szerint olaj
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint fokhagyma

Elkészítés:

1. A tisztított babot beáztatjuk legalább 3-4 órával előbb.

2. A lecsepegtetett babot forró vízben megfőzzük, leszűrjük és elkészítjük a főzeléket.

3. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vízzel felöntjük és néhány percig forraljuk.

4. Hozzáadjuk a babot és összefőzzük.

5. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a fokhagymát beletörjük és összefőzzük.

6. A füstölt oldalast felszeleteljük, vízben megpároljuk. Leöntjük a vizet róla és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a babfőzelékre, így tálaljuk.

Fuszulykafőzelék füstölt oldalassal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
Fuszulykafőzelék füstölt oldalassal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
google+