Fuszulykafőzelék füstölt oldalassal
Babfőzelék füstölt oldalassal
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 35 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tisztított babot beáztatjuk legalább 3-4 órával előbb.
2. A lecsepegtetett babot forró vízben megfőzzük, leszűrjük és elkészítjük a főzeléket.
3. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsompürét, egy kevés vízzel felöntjük és néhány percig forraljuk.
4. Hozzáadjuk a babot és összefőzzük.
5. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a fokhagymát beletörjük és összefőzzük.
6. A füstölt oldalast felszeleteljük, vízben megpároljuk. Leöntjük a vizet róla és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a babfőzelékre, így tálaljuk.