Kolozsvári rakott káposzta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolozsvári rakott káposzta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
10 dkg rizs
1 evőkanál étolaj
vagy
1 evőkanál zsír
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát apróra vágjuk és puhára pároljuk.

2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a kanál zsiradékban üvegesre dinszteljük.

3. Hozzáadjuk a darált húst és azt is megdinszteljük.

4. A rizst sós vízben megfőzzük.

5. A darált húshoz hozzáadjuk a főtt rizst és egy tűzálló edényben rétegesen lerakjuk: káposzta - hús - káposzta sorrendben.

6. Tejföllel leöntjük és sütőben rózsaszínre pirítjuk.

Kolozsvári rakott káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1645 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
Kolozsvári rakott káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
cikkek