Firenzei osztrigasaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Firenzei osztrigasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg spenót
24 db osztriga
1 szál kígyóuborka
A vinaigrette-öntethez:
2 cl borecet
5 cl olívaolaj
vagy
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az osztrigákat nyissuk szét, a húsukat vegyük ki, a levüket tegyük félre.

2. Tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk finomra a száras spenótot.

3. Főzzük lassú tűzön, 2-3 percen át az osztrigákat saját levükben, majd szűrjük le és tegyük hidegre.

4. Az uborkát hámozzuk meg, és vágjuk ki a magházát. Szeleteljük fel kb. 1 mm vastag és 2-3 cm hosszú darabkákra.

5. Készítsük el a vinaigrette-et az olajból, a borecetből és a lime levéből. Adjuk hozzá az osztrigák levét is, és fűszerezzük ízlés szerint.

6. Helyezzük el az osztrigákat és az uborkadarabkákat felváltva egy tálon, tegyük a spenótot középre. Öntsük le a vinaigrette-szósszal, és szórjuk meg tálalás előtt egy kevés borssal.

Firenzei osztrigasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Firenzei osztrigasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
vegetáriánus ételek