Taramasaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Taramasaláta
Adag: 2 adag (5 deciliteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg pontyikra
vagy
30 dkg tőkehalikra
2 db citrom leve
2 kisebb fej fehér, apróra vágott hagyma
4 db hámozott, főtt burgonya
ízlés szerint kapribogyó
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.

2. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kanalazzuk át abba a tálba, amiben kínálni fogjuk, és folpackkal lefedve tegyük a hűtőbe legalább 120 percre.

3. Díszítsük petrezselyemmel és kapribogyóval, és kínáljunk hozzá sok-sok friss kenyeret.

A taramasaláta Görögországban és Törökországban igen népszerű mártogatós, rendszerint a mezze, vagyis az előétel egyik fogásaként tálalják. Alapanyaga a tarama, ami nem más, mint a tőkehal vagy a ponty ikrája. A taramasaláta lehet rózsaszín vagy fehér, attól függően, milyen ikrából készül.
Taramasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 86 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Taramasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
google+

Kapcsolódó receptek (pontyikra, tőkehalikra összetevők alapján)