Taramasaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Taramasaláta
Adag: 11 adag (27.5 deciliteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
165 dkg pontyikra
vagy
165 dkg tőkehalikra
11 db citrom leve
16 és fél dl extraszűz olívaolaj
11 kisebb fej fehér, apróra vágott hagyma
22 db hámozott, főtt burgonya
ízlés szerint kapribogyó
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Késes betétű konyhai robotgépben keverjük simára a burgonyát az ikrával, a hagymával, az olajjal és a citromlével. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá olajat.

2. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kanalazzuk át abba a tálba, amiben kínálni fogjuk, és folpackkal lefedve tegyük a hűtőbe legalább 120 percre.

3. Díszítsük petrezselyemmel és kapribogyóval, és kínáljunk hozzá sok-sok friss kenyeret.

A taramasaláta Görögországban és Törökországban igen népszerű mártogatós, rendszerint a mezze, vagyis az előétel egyik fogásaként tálalják. Alapanyaga a tarama, ami nem más, mint a tőkehal vagy a ponty ikrája. A taramasaláta lehet rózsaszín vagy fehér, attól függően, milyen ikrából készül.
Taramasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 85 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Taramasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
most van szezonja

Kapcsolódó receptek (pontyikra, tőkehalikra összetevők alapján)