Tengerparti saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Tengerparti saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tisztított tarisznyarák
20 dkg garnélafarok
5 dkg dióbél
1 db mangó
1 db avokádó
A vinaigrette-öntethez:
10 cl tejszín
5 cl borecet

Elkészítés:

1. A salátát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk apró darabokra.

2. Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd kockázzuk fel. Tegyük ugyanezt a mangóval és a paprikával is.

3. Készítsük el a vinaigrette-et, s fűszerezzük ízlés szerint.

4. Keverjük össze a salátát a rákokkal és a vinaigrette-vel, majd tegyük egy mélytányérba.

5. Szórjuk meg a kukoricával, az avokádóval, a paprika- és mangódarabkákkal és a dióbéllel. Jó hidegre lehűtve tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Tengerparti saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 736 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Tengerparti saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
könyvek