Bécsi krumplipaprikás

Erdäpfelgulasch

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bécsi krumplipaprikás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
1 pár házikolbász
vagy
1 kiskanál liszt
1 evőkanál ecet
1 kiskanál sűrített paradicsom
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg vöröshagyma
5 dkg kockára vágott szalonna
5 és fél dl marhahúsleves
igény szerint zsiradék
ízlés szerint tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint majoránna

Elkészítés:

1. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és a forró zsiradékon nem túl nagy hőfokon üvegesre dinszteljük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a szalonnakockákat és a fokhagymát, és kicsit magasabb hőfokon megpirítjuk.

2. Ezután megszórjuk a paprikával, beletesszük a sűrített paradicsomot, egyszer jól összekeverjük és egy kanál ecettel gyorsan felöntjük. A leves harmadát-felét ráöntjük és felforraljuk.

3. Beletesszük a krumplit, sóval, borssal, köménymaggal és majoránnával ízesítjük, és mintegy 30 perc alatt megfőzzük. Közben időnként megkeverjük, és ha elfőne a leve, annyi folyadékot öntünk hozzá, hogy a krumplit éppen hogy ellepje.

4. Ezalatt a virslit vagy kolbászt felkarikázzuk, és a krumplipaprikás elkészülte előtt 15 perccel a lábasba tesszük. Ha a krumplipaprikás nem sűrűsödött volna be, egy kis lisztet tejföllel elkeverve behabarjuk.

5. Szükség esetén utánaízesítjük és előmelegített tányérokba szedjük. Frissen aprított zöldfűszerrel és egy kiskanál tejföllel díszítve tálaljuk.

Hogy némelyik klasszikus bécsi étel egy kisvendéglőben jobban ízlik, mint odahaza, az nem valamiféle titkos receptnek köszönhető, hanem annak, hogy az egytálételek egyszer vagy többször fölmelegítve egyre jobb ízűek lesznek. Ezek közé tartozik a krumplipaprikás is. Ha tehát azt szeretnénk, hogy olyan finom, bársonyos legyen, mint a vendéglőben, akkor főzzük meg előző nap!
Bécsi krumplipaprikás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Bécsi krumplipaprikás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
ételfotó