Articsókás tészta kecskesajttal



Elkészítés:
1. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben magas tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát aranyszínűre 1 perc alatt. Adjuk hozzá az articsókát és süssük barnára 5 perc alatt.
2. Vegyük lejjebb a tüzet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk 15 perc alatt puhára. Adjunk hozzá egy kis vizet, ha a serpenyő nagyon kiszárad. Végül keverjük hozzá a petrezselymet.
3. Pirítsuk aranyszínűre a fenyőmagot egy kis serpenyőben.
4. Keverjük össze a kecskesajtot, a fenyőmagot, a sót, a borsot és a pecorino sajt felét egy nagy edényben. Adjuk hozzá a megmaradt olajat is.
5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le, de hagyjunk meg 2 evőkanál főzővizet.
6. A tésztát és a meghagyott főzővizet adjuk a kecskesajtos keverékhez, majd az articsókát is hozzáadva keverjük össze jól. Szórjuk meg a maradék pecorinóval és melegen tálaljuk.