Articsókás tészta kecskesajttal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Articsókás tészta kecskesajttal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg puha kecskesajt
4 db vékonyra szeletelt, friss articsóka
50 dkg csőtészta
vagy
50 dkg rigatoni
6 dkg frissen reszelt pecorino sajt
4 és fél dkg fenyőmag
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben magas tűz fölött. Süssük benne hirtelen a fokhagymát aranyszínűre 1 perc alatt. Adjuk hozzá az articsókát és süssük barnára 5 perc alatt.

2. Vegyük lejjebb a tüzet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk 15 perc alatt puhára. Adjunk hozzá egy kis vizet, ha a serpenyő nagyon kiszárad. Végül keverjük hozzá a petrezselymet.

3. Pirítsuk aranyszínűre a fenyőmagot egy kis serpenyőben.

4. Keverjük össze a kecskesajtot, a fenyőmagot, a sót, a borsot és a pecorino sajt felét egy nagy edényben. Adjuk hozzá a megmaradt olajat is.

5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le, de hagyjunk meg 2 evőkanál főzővizet.

6. A tésztát és a meghagyott főzővizet adjuk a kecskesajtos keverékhez, majd az articsókát is hozzáadva keverjük össze jól. Szórjuk meg a maradék pecorinóval és melegen tálaljuk.

Articsókás tészta kecskesajttal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 917 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Articsókás tészta kecskesajttal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
cikkek