Édeskáposztás rizs



Elkészítés:
1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.
2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány percig. Tegyük hozzá a káposztát, öntsünk rá néhány kanálnyi meleg vizet, ízesítsük tamarival, pirospaprikával, kakukkfűvel és borssal.
3. Lefedve, kis lángon pároljuk jó 20 percig.
4. Melegítsük elő a sütőt közepes hőmérsékletre. Egy megfelelő méretű tűzálló edényt kenjünk ki olajjal, majd rétegezzük bele a zöldséget és a rizst, figyeljünk arra, hogy a legfelső és a legalsó réteg is rizs legyen.
5. Verjük fel egy tányérban a tojást, öntsük a rizs tetejére, majd szórjuk meg sajttal és tegyük a sütőbe 15-20 percre.
6. A sütőből kivéve borítsuk egy tálra, díszítsük nyers káposztacsíkokkal és csípőspaprika-karikákkal, zellerlevéllel.