Édeskáposztás rizs

| Rakott édeskáposzta receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édeskáposztás rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg rizs
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 db tojás
1 evőkanál tamari
2 nagyobb fej hagyma
1 db csípős paprika
ízlés szerint darabos fűszerpaprika
néhány zellerlevél
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Miközben a rizs fő, készítsük elő a zöldségeket: a megmosott káposztát vágjuk vékony csíkokra, a hagymát vékony szeletekre.

2. Tegyük a hagymát kevés olajon egy serpenyőbe és pároljuk néhány percig. Tegyük hozzá a káposztát, öntsünk rá néhány kanálnyi meleg vizet, ízesítsük tamarival, pirospaprikával, kakukkfűvel és borssal.

3. Lefedve, kis lángon pároljuk jó 20 percig.

4. Melegítsük elő a sütőt közepes hőmérsékletre. Egy megfelelő méretű tűzálló edényt kenjünk ki olajjal, majd rétegezzük bele a zöldséget és a rizst, figyeljünk arra, hogy a legfelső és a legalsó réteg is rizs legyen.

5. Verjük fel egy tányérban a tojást, öntsük a rizs tetejére, majd szórjuk meg sajttal és tegyük a sütőbe 15-20 percre.

6. A sütőből kivéve borítsuk egy tálra, díszítsük nyers káposztacsíkokkal és csípőspaprika-karikákkal, zellerlevéllel.

Édeskáposztás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1073 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Édeskáposztás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
tippek, fortélyok