Zöldségfelfújt

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor újhagyma
60 dkg burgonya
60 dkg hámozott tök
1 teáskanál szárított kakukkfű
5 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt
1 db tojás
20 dkg tejszín
3 dl tej
2 evőkanál vaj
2 db friss piros chilipaprika
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A hámozott tököt centiméteres kockákra vagy vékony szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Az újhagymát megmossuk, a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levágjuk. Hosszában elfelezzük, a magokat kiöblítjük, a szárukat eldobjuk, vékony csíkokra vágjuk.

2. A sütőt 180 fokon előmelegítjük (csak később állítsuk be: a légkeverésest 160 fokra). Egy nagy tűzálló formát vajjal kikenünk. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojással, hozzáadjuk a sajtot, kakukkfűvel, szerecsendióval, sóval és bőven borssal fűszerezzük.

3. A tököt, a burgonyát és az újhagymát a formába rétegezzük, megszórjuk a chilicsíkokkal. Ráöntjük a tojásos tejet, a maradék vajdarabkákat elosztjuk a tetején.

4. A sütőben (középen) körülbelül 60 perc alatt átsütjük. 40 perc után lefedjük alufóliával, hogy a kérge ne legyen túl sötét (esetleg előbb is lehet: időnként kukkantsunk be a sütőablakon!). Ropogós bagett illik hozzá.

Zöldségfelfújtat nagyon könnyű készíteni: egyszerűen minden kedvenc zöldségünket keverjük össze minden lehetséges kombinációban. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. A keményebb fajtákat, mint a sárgarépa, szárzeller, karfiol, zöldbab dobjuk néhány percre forró sós vízbe, öblítsük le hideg vízzel, és csöpögtessük le. Aztán rétegezzük egy kivajazott formába, öntsünk rá jó fűszeres tojásos tejet, és süssük át. Sonkával, sajttal, szalámival még ízesebb.
Zöldségfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 808 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Zöldségfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
facebook