Zöldségfelfújt



Elkészítés:
1. A hámozott tököt centiméteres kockákra vagy vékony szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre gyaluljuk. Az újhagymát megmossuk, a fonnyadt részeket és a gyökérszálakat levágjuk. Hosszában elfelezzük, a magokat kiöblítjük, a szárukat eldobjuk, vékony csíkokra vágjuk.
2. A sütőt 180 fokon előmelegítjük (csak később állítsuk be: a légkeverésest 160 fokra). Egy nagy tűzálló formát vajjal kikenünk. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a tojással, hozzáadjuk a sajtot, kakukkfűvel, szerecsendióval, sóval és bőven borssal fűszerezzük.
3. A tököt, a burgonyát és az újhagymát a formába rétegezzük, megszórjuk a chilicsíkokkal. Ráöntjük a tojásos tejet, a maradék vajdarabkákat elosztjuk a tetején.
4. A sütőben (középen) körülbelül 60 perc alatt átsütjük. 40 perc után lefedjük alufóliával, hogy a kérge ne legyen túl sötét (esetleg előbb is lehet: időnként kukkantsunk be a sütőablakon!). Ropogós bagett illik hozzá.