Paella

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paella
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 késhegynyi sáfrány
12 db kagyló
30 dkg szeletelt garnélarák
10 dkg szeletelt tintahal
10 dkg darabolt tengeri hal
2 kis fej vöröshagyma
5 dl víz
1 csipet cayenni bors
75 ml olívaolaj
1 db paradicsom
1 kisebb csirkemell
1 és ¼ dl fehérbor
1 szelet baconszalonna
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lesikált és "szakállától" megtisztított kagylókat 120 percre hideg vízbe áztatjuk. A már ekkor kinyílt kagylókat ki kell dobni! (1. kép) A bort az egyik összevagdalt hagymával egy nagy fazékban megforrósítjuk, és a kagylókat beledobva 3-5 percig erős lángon forraljuk. 3 perc múlva a kinyílt kagylókat kiszedjük, félretesszük. Azokat, amelyek a főzés során nem nyíltak ki, ki kell dobni! A hagymás bort megőrizzük.

2. A csirkehúst az olaj felén kissé megpirítjuk, majd szűrőlapáttal tányérra szedjük. A rákot, a tintahalat és a darabokra vágott halat a serpenyőbe rakva 1 percig sütjük, majd azt is kiszedjük.

3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, és a másik fej hagymát, az összevagdalt szalonnát, a tört fokhagymát meg a finomra vágott paprikát hozzáadva 5 percig pároljuk. Ekkor a meghámozott, kimagozott és összevagdalt paradicsom, a borsó meg a felszeletelt kolbász is a serpenyőbe kerül, az egészet megsózzuk, megborsozzuk, és a hagymás borral felöntjük. A rizst belekeverjük.

4. A leveskockát a vízben feloldjuk, a sáfránnyal fűszerezzük, és a rizst apránként felöntjük vele. 15 percig kis lángon, keverés nélkül főzzük. (2. kép)

5. A csirkét, a rákot, a tintahalat a rizs tetejére terítjük, fakanállal kissé beleforgatjuk, majd takaréklángon addig pároljuk, amíg a rizs teljesen megpuhul. A kagylókkal a tetején, az összevagdalt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Paella Paella
Friss kagylóból ajánlatos mindig többet vásárolni, mert azokat, amelyek a főzés során nem nyílnak ki, ki kell dobni. Így biztosíthatjuk, hogy a recept szerint az ajánlott mennyiség rendelkezésünkre álljon.
Paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1950 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
Paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egzotikus rizsételek Egzotikus rizsételek
(Vince Kiadó, 2000)

E gyűjtemény új szerepben mutatja be a rizst: többé korántsem az a semleges ízű köret, mint amilyennek megszoktuk- hanem az étlap főszereplője. Fehér, hántolt, barna és még hány fajtája létezik! A klasszikus rizsételektől,... bővebben...
lexikon