Perui gyümölcsös desszert

| Gyümölcsszirupos sütemény receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Perui gyümölcsös desszert
Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál őrölt ánizs
1 evőkanál darált szezámmag
50 dkg vaj
5 db tojás
52 dkg liszt
ízlés szerint cukorgyöngy
A sziruphoz:
10 dkg aszalt füge
40 dkg narancs
40 dkg alma
40 dkg őszibarack
100 dkg kristálycukor
1 db banán

Elkészítés:

1. A sütőt 135 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk 2 sütőlemezt.

2. A vajat összekeverjük a felvert tojásokkal, a cukorral, a darált szezámmaggal és az ánizzsal. Jól összegyúrjuk, majd golflabda nagyságú darabokra osztjuk.

3. Mindegyik darabot körülbelül 30 cm hosszú, 2 cm vastag hengerré sodorjuk. A tésztacsíkokat egymástól a sütőlemezre fektetjük és 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

4. A gyümölcssziruphoz a friss gyümölcsöket meghámozzuk, szükség szerint kimagozzuk, majd felaprítjuk. A fügét is feldaraboljuk.

5. Minden gyümölcsöt lábosba teszünk és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Leszűrjük (a gyümölcsöt máshoz használjuk fel), a levet félretesszük (úgy 2 liternek kell lennie).

6. A levet nagy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és nagyon kis lángon körülbelül 120 percig főzzük. A szirupot 20 percig hűlni hagyjuk.

7. Sütőpapírral kibélelünk egy 23 x 33 cm-es formát. A megsült tésztarudakat egymás mellé, a formába helyezzük. Ha szükséges, kisebb darabokra is tördeljük, hogy teljesen kitöltse a forma alját. Annyi szirupot kanalazunk rá, hogy befedje. A következő sorban keresztbe rakjuk rá a rudakat és ismét leöntjük a maradék sziruppal. Színes cukorgyöngyökkel megszórva néhány órán át állni hagyjuk.

Perui gyümölcsös desszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Perui gyümölcsös desszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
recept beküldése