Kardhal nyárson sütve

Braciolette di pesce spada

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kardhal nyárson sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kardhalfilé
3 dkg reszelt caciocavallo sajt
1 evőkanál kapribogyó
15 dkg zsemlemorzsa
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éppen csak megütögetve, finoman simítsuk ki a kardhalszeleteket, és vágjuk őket félbe.

2. A zsemlemorzsát keverjük össze sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel.

3. Ennek a keveréknek a negyedét tegyük félre, a háromnegyedét pedig keverjük össze a kapribogyóval, a reszelt sajttal és egy csepp olajjal, majd kanalazzuk a halszeletekre.

4. Ezután a halszeleteket tekerjük fel, és húzzuk nyársra a negyedbe vágott hagymával váltakozva. Kenjük be a halat olajjal, és forgassuk a maradék zsemlemorzsába.

5. Megsüthetjük faszenes grillen (közben egyszer megfordítva) vagy nagyon forró sütőben pár perc alatt. Forrón tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhal nyárson sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 303 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Kardhal nyárson sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
tippek, fortélyok