Minestrone

| Babos minestrone receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Eszközök: fazék, kés, reszelő, tűzhely
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
62 és fél dkg konzerv bab
5 db érett paradicsom
5 db zeller
2 és fél kisebb cukkini
7 és fél szál sárgarépa
2 és fél szál zsenge póréhagyma
125 dkg burgonya
2 teáskanál pesto szósz
37 és fél dl zöldségleves
12 és fél dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A levest egy nagy edényben lefedve felforraljuk.

2. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a lábosba tesszük. A póréhagymát hosszában fölhasítjuk, jól megmossuk, csíkokra vágjuk, és mehet a levesbe. A sárgarépát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és beletesszük a lábosba. Megmossuk a cukkinit és a száras zellert is, a fonnyadt részeket levágjuk, a többit csíkokra vagy szeletkékre vágjuk, majd ezeket is berakjuk a lábosba.

3. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, a héját bekarcoljuk és lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és a lecsöpögtetett konzervbabbal (fehér, vörös vagy tarka is lehet) együtt beletesszük a levesbe, amely már 15 perc múltán egyre sűrűbb és színesebb lesz. Lefedve még 15-20 percig kis lángon tovább főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, a végén csak belekeverjük a pestót és a reszelt sajtot. Friss kenyérrel kínáljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1865 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
cikkek