Minestrone

| Babos minestrone receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Eszközök: fazék, kés, reszelő, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg konzerv bab
2 db érett paradicsom
2 db zeller
1 kisebb cukkini
3 szál sárgarépa
1 szál zsenge póréhagyma
50 dkg burgonya
2 teáskanál pesto szósz
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A levest egy nagy edényben lefedve felforraljuk.

2. Megmossuk a burgonyát, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a lábosba tesszük. A póréhagymát hosszában fölhasítjuk, jól megmossuk, csíkokra vágjuk, és mehet a levesbe. A sárgarépát meghámozzuk, szeletekre vágjuk és beletesszük a lábosba. Megmossuk a cukkinit és a száras zellert is, a fonnyadt részeket levágjuk, a többit csíkokra vagy szeletkékre vágjuk, majd ezeket is berakjuk a lábosba.

3. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük, a héját bekarcoljuk és lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és a lecsöpögtetett konzervbabbal (fehér, vörös vagy tarka is lehet) együtt beletesszük a levesbe, amely már 15 perc múltán egyre sűrűbb és színesebb lesz. Lefedve még 15-20 percig kis lángon tovább főzzük. Sóval és borssal ízesítjük, a végén csak belekeverjük a pestót és a reszelt sajtot. Friss kenyérrel kínáljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
twitter