Fehérbabos-avokádós tekercs



Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze az ecetet az olajjal és az adobo-szószban eltett chipotle paprikával. Sózzuk az öntetet ízlés szerint, és forgassuk bele a lilakáposztát, a sárgarépát és a koriandert.
2. Törjük össze villával vagy burgonyanyomóval a babot és az avokádót egy másik tálban. Adjuk hozzá a sajtot és a lilahagymát.
3. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük a tortillákat.
4. Kenjünk körülbelül fél csészényi babos-avokádós keveréket minden tortillára, arra pedig tegyünk egy nagyjából kétharmad csészényi káposztasalátát.
5. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.