Házilag szárított gomba

| Szárított gomba receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Házilag szárított gomba
Eszközök: kés, papírtörlő, sütő, tepsi
Adag: 1 adag (2 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg friss erdei gomba
vagy
vagy
45 dkg csiperkegomba

Elkészítés:

1. Felszeleteljük a gombát, a kisebbeket egészben hagyjuk. A rácsra konyhai papírtörlőt terítünk, és erre helyezzük egy rétegben a gombát, vigyázva, hogy a szeletek ne érjenek egymáshoz.

2. A rácsot 5-10 centiméterrel fatüzelésű kályha, radiátor, konvektor fölé helyezzük egy éjszakára. A sütőbe is tehetjük a legalacsonyabb fokozatra, kb. 50-60 fokra néhány órára. A sütő ajtaját támasszuk ki résnyire, hogy keringjen bent a levegő.

3. A szárított gomba akkor kész, amikor már száraz, de még hajlítható. Üvegekben hűvös, közvetlen napfénytől védett, sötét helyen tároljuk. Akár le is fagyaszthatjuk a tálcás módszert használva, és zacskókba adagolva a fagyasztóban sokáig eláll. (Üvegben 9-12 hónapig, fagyasztóban 12 hónapig eltartható.)

Vigyázat! Ügyeljünk arra, hogy a gomba teljesen kihűljön, mielőtt üvegekbe tennénk. Ha az üveg bepárásodik, akkor az lecsapódik, és a nedves környezetben a gomba megromolhat.

Tegyünk az üvegbe egy kevés rizst, így biztosan száraz marad a gomba. A rizsszemek magukba szívják az esetlegesen megmaradt nedvességet.
Házilag szárított gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 912 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Házilag szárított gomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
google+