Régi bécsi marhahússaláta
Alt-Wiener Rindfleischsalat



Elkészítés:
1. A húst falatnyi csíkokra vagy szeletekre vágjuk.
2. Az öntethez a növényi olajat jól elkeverjük a nem túl savanyú borecettel, kevéske vízzel, valamint sóval és borssal. A marhahúst belerakjuk az öntetbe, s hideg helyen állni hagyjuk.
3. Utána a hagymát karikára szeljük. A paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vagy karikákra vágjuk. A pácolódó marhahúshoz óvatosan hozzákeverjük a hagymát és a paprikát, majd a salátát nagy tányérokra szedjük.
4. A paradicsomokat kettévágjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk és elnegyedeljük vagy tojásszeletelővel vékonyan felszeljük.
5. A kapribogyót és a szardellafiléket vagy a ringlit késsel vagy fűszeraprítóval nagyon finomra aprítjuk. Összekeverjük, és egy kis olajjal pasztává dolgozzuk össze.
6. Ezután a tojás- és paradicsomdarabokat tetszetősen elrendezzük a marhahús körül. A szardellás masszából kis kupacokat pöttyentünk a tojásdarabokra, a paradicsomot és a tojást pedig tetszés szerint esetleg utánasózzuk és borsozzuk.
7. Tálalás előtt a marhahússalátát megszórjuk snidlinggel (esetleg zsázsával). Friss péksüteményt vagy ropogós fekete kenyeret kínálunk mellé.