Régi bécsi marhahússaláta

Alt-Wiener Rindfleischsalat

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Régi bécsi marhahússaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg főtt marhahús
4 db keményre főzött tojás
1 kiskanál kapribogyó
1 maréknyi apró fürtös paradicsom
2 nagyobb fej hagyma
1 kiskanál szardellapaszta
vagy
2 db ringli
vagy
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint apróra vágott, friss snidling
kevés olaj
Az öntethez:
3 evőkanál enyhe borecet
6 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst falatnyi csíkokra vagy szeletekre vágjuk.

2. Az öntethez a növényi olajat jól elkeverjük a nem túl savanyú borecettel, kevéske vízzel, valamint sóval és borssal. A marhahúst belerakjuk az öntetbe, s hideg helyen állni hagyjuk.

3. Utána a hagymát karikára szeljük. A paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vagy karikákra vágjuk. A pácolódó marhahúshoz óvatosan hozzákeverjük a hagymát és a paprikát, majd a salátát nagy tányérokra szedjük.

4. A paradicsomokat kettévágjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk és elnegyedeljük vagy tojásszeletelővel vékonyan felszeljük.

5. A kapribogyót és a szardellafiléket vagy a ringlit késsel vagy fűszeraprítóval nagyon finomra aprítjuk. Összekeverjük, és egy kis olajjal pasztává dolgozzuk össze.

6. Ezután a tojás- és paradicsomdarabokat tetszetősen elrendezzük a marhahús körül. A szardellás masszából kis kupacokat pöttyentünk a tojásdarabokra, a paradicsomot és a tojást pedig tetszés szerint esetleg utánasózzuk és borsozzuk.

7. Tálalás előtt a marhahússalátát megszórjuk snidlinggel (esetleg zsázsával). Friss péksüteményt vagy ropogós fekete kenyeret kínálunk mellé.

Régi bécsi marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 944 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Régi bécsi marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
szólj hozzá, értékelj