Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szeletelt piros chilipaprika
50 dkg fusilli
75 dkg összetépkedett mángold
4 és fél dkg mazsola
6 dkg fenyőmag
2 gerezd szeletelt fokhagyma
9 dkg kruton
6 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Főzzük a mángoldot enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 percig. Szűrjük le és tegyük egy hideg vizes tálba. Csöpögtessük le ismét, majd facsarjuk ki.

2. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát hirtelen aranyszínűre 3-4 perc alatt.

3. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a kenyérkockát (krutont), és süssük még 5 percig.

4. Tegyük hozzá a mángoldot és a mazsolát is, keverjük össze és süssük 2 percig. Sóval ízesítsük.

5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és tegyük a mángoldos keverékhez. Adjuk hozzá a chilit és magas tűz fölött melegítsük össze 2 perc alatt. Melegen tálaljuk.

A mángoldlevélnek szép, zöld színűnek és frissnek, ropogósnak kell lennie, mindenféle barna elváltozástól mentesen. Szára pedig legyen kemény. Más zöldségekkel ellentétben a nagyméretű mángold levele nem feltétlenül erősebb, mint a fiatal, zsengéé.
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 807 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Csípős fusilli mángolddal és fenyőmagokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
lexikon