Meggyes brownie

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meggyes brownie
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg dió
35 dkg meggybefőtt
10 dkg mandula
45 dkg liszt
1 dl tejszín
4 dl étolaj
6 db tojás
1 csipet
20 dkg barnacukor
4 csapott teáskanál sütőpor
4 dkg kakaó
Mázhoz:
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt.

2. A csokoládét darabokra tördeljük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.

3. A tésztát az alreceptben leírtak szerint elkészítjük, belekeverjük a csokoládédarabokat és a meggybefőttet is.

4. A tésztát tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. 60 percig hűlni hagyjuk.

5. A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és a tejszínnel együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Nem forraljuk! a csokoládémasszát időnként megkeverjük.

6. A csokoládékrémet a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk. Hagyjuk megszilárdulni. (4. kép)A süteményt 6 x 6 cm-es kockákra vágjuk.

Meggyes brownie
Az étcsokoládéból legalább 50%-os kakaótartalmút használjunk.

Brownie

Brownie
20 dkg dióbél
45 dkg liszt
10 dkg mandula
4 dl étolaj
1 dl tejszín
4 dkg kakaó
4 csapott teáskanál sütőpor
20 dkg barnacukor
1 csipet
6 db tojás
Díszítéshez::
0.5 teáskanál étolaj

1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt. A dióbelet durvára vágjuk. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a fehér- és barna cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tojást, az olajat és a tejszínt is.

3. A hozzávalókat robotgépben, alacsony fokozaton 1 percig keverjük. A legmagasabb fokozatra állítjuk és további 1 percig keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és étcsokoládét, valamint durvára vágott mandulát.

4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. (1. kép)

5. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt 30 percig hűlni hagyjuk.

6. A díszítéshez a fehér csokoládét darabokra tördeljük és az olajjal együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Az olvasztott csokoládét nejlonzacskóba öntjük, a nyílást lezárjuk, majd a sarkát kivágjuk.

7. A megsült tésztát folyékony csokoládéval díszítjük. Hagyjuk megszilárdulni. (2. kép)

8. A süteményt 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk. (3. kép)

Meggyes brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2309 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
Meggyes brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
lexikon