Izraeli citromos tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Izraeli citromos tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg zöld metélt tészta
1 db citrom
50 dkg spárga
3 evőkanál citromolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A spárgát meghámozzuk, az alsó végét levágjuk, majd 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A citromot megmossuk és 4 vékony karikát vágunk belőle. A maradék citrom héjából vékony csíkokat vágunk le. A citrom levét kifacsarjuk, a citromot félretesszük.

2. A csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük és lecsepegtetjük.

3. Közben felhevítjük az olajat, és kb. 5 percig pároljuk benne a spárgát. Ráöntjük a citromlevet, majd sóval, borssal ízesítjük. Kivesszük és melegen tartjuk.

4. A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, félbevágjuk, majd összerázzuk a serpenyőben maradt forró zsiradékkal és a citromszeletekkel. Rövid időre újra beletesszük a spárgát, és sóval, borssal ízesítjük.

5. A tésztát előmelegített mélytányérokba tesszük, és ráhalmozzuk a spárgás-paradicsomos keveréket. Citromhéjcsíkokkal díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Izraeli citromos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 435 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Izraeli citromos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szólj hozzá, értékelj