Tzatziki

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tzatziki
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál kemény salátauborka
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A joghurtnak kicsit keményebbnek kell lennie, tehát le kell csöpögtetnünk. Erre jó megoldás a kávéfilter, belekanalazzuk a joghurtot, és lecsöpögtetjük.

2. Meghámozzuk az uborkát, és durván lereszeljük, tálba tesszük, összekeverjük a teáskanál sóval, és 10 percig állni hagyjuk, míg kiengedi a levét. Aztán szűrőbe töltjük, és kanállal jól kinyomkodjuk belőle a vizet. Összekeverjük a joghurttal.

3. Meghámozzuk a fokhagymát, és a préssel hozzányomjuk. Belekeverjük az ecetet és az olajat, még egyszer sóval ízesítjük. Aki szereti, frissen felaprított mentát is keverhet bele.

Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Tzatziki
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
twitter