Kávéfagylalttorta



Elkészítés:
1. A tejet a tejszínnel együtt lábosba öntjük és felforraljuk.
2. A tojássárgáját fémtálban kikeverjük a kristálycukorral, beleöntjük a forró tejet, majd gőz fölött, fakanállal állandóan keverve addig főzzük, amíg be nem vonja egy fémkanál hátát. Vaníliakivonattal ízesítjük.
3. Azonnal áttesszük egy jeges vízzel félig teli tálba és kihűlésig keverjük. Felszínére nyomunk egy műanyag fóliát és 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
4. Áttesszük a fagylaltgépbe és az előírás szerint fagylaltot készítünk belőle.
5. Egy műanyag dobozt porcukorral behintünk és belekanalazzuk a fagylaltot. 60 percre befagyasztjuk.
6. Két részre osztjuk, az egyikbe durvára vágott csokoládét, a másikba feketekávét keverünk. A kétféle fagylaltot egy 24 cm átmérőjű gyűrűformába rétegezzük. 60 percre lefagyasztjuk.
7. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral és a brandyval. A fagylalttorta tetejére és oldalába habrózsákat nyomunk, tetejét egész kávészemekkel díszítjük.