Padlizsánkrokett

| Padlizsánkrokett receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsánkrokett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg padlizsán
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
10 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk félbe, majd tegyük egy edénybe annyi vízzel, amennyi ellepi.

2. Forraljuk fel, főzzük, kb. 45 percig, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.

3. Készítsük elő a zsemlemorzsát: keverjük össze a felaprított fokhagymával, a petrezselyemmel, a bazsalikommal és a reszelt sajttal, sózzuk ízlés szerint.

4. A padlizsánokból nyomjuk ki a vizet, és pürésítsük őket a fűszeres zsemlemorzsával és a tojással együtt. Jól dolgozzuk össze, hogy teljesen homogén keveréket kapjunk.

5. A masszából formázzunk hosszúkás kroketteket, és süssük ki őket olajban. Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is, de tálalhatjuk pl. fűszeres paradicsomszósszal köretnek is.

Ez a tipikus olasz előétel nem más, mint a hagyományos húsgombóc egyszerűen elkészíthető padlizsános változata.
Padlizsánkrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 918 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Padlizsánkrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
lexikon