Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom



Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és lefedve kb. 7 percig pároljuk.
2. A kecskesajtot nagyobb kockákra vágjuk, rászórjuk a kakukkfüvet, majd összekeverjük a tésztával. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
3. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk. Belekeverjük a spenótot, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
4. A hozzávalókat rétegezve alufóliával kibélelt pástétomformába töltjük. Az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 30 percig sütjük.
5. A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, és megszórjuk vele a formából kiborított pástétomot.