Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom

| Zöldséges tésztapástétom receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db paradicsom
20 dkg főtt aprótészta
50 dkg konyhakész spenót
4 dkg fenyőmag
½ teáskanál szárított kakukkfű
40 dkg kecskesajt
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, és lefedve kb. 7 percig pároljuk.

2. A kecskesajtot nagyobb kockákra vágjuk, rászórjuk a kakukkfüvet, majd összekeverjük a tésztával. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

3. A paradicsomokat kis kockákra vágjuk. Belekeverjük a spenótot, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

4. A hozzávalókat rétegezve alufóliával kibélelt pástétomformába töltjük. Az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 30 percig sütjük.

5. A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, és megszórjuk vele a formából kiborított pástétomot.

Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1119 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Spenótos-tésztás-paradicsomos pástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
bevásárlólista