Brownie



Elkészítés:
1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt. A dióbelet durvára vágjuk. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a fehér- és barna cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tojást, az olajat és a tejszínt is.
3. A hozzávalókat robotgépben, alacsony fokozaton 1 percig keverjük. A legmagasabb fokozatra állítjuk és további 1 percig keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és étcsokoládét, valamint durvára vágott mandulát.
4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. (1. kép)
5. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt 30 percig hűlni hagyjuk.
6. A díszítéshez a fehér csokoládét darabokra tördeljük és az olajjal együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Az olvasztott csokoládét nejlonzacskóba öntjük, a nyílást lezárjuk, majd a sarkát kivágjuk.
7. A megsült tésztát folyékony csokoládéval díszítjük. Hagyjuk megszilárdulni. (2. kép)
8. A süteményt 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk. (3. kép)
![]() |
![]() |
![]() |