Brownie

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brownie
Adag: 10 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg dióbél
450 dkg liszt
100 dkg mandula
150 dkg étcsokoládé
40 dl étolaj
10 dl tejszín
40 dkg kakaó
40 csapott teáskanál sütőpor
200 dkg barna cukor
150 dkg kristálycukor
1 csipet
60 db tojás
Díszítéshez:
5 teáskanál étolaj

Elkészítés:

1. A tepsi sarkait és közepét kivajazzuk, majd ráhelyezzük a sütőpapírt. A dióbelet durvára vágjuk. A sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra) előmelegítjük.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a kakaót, a sütőport és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a fehér- és barna cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tojást, az olajat és a tejszínt is.

3. A hozzávalókat robotgépben, alacsony fokozaton 1 percig keverjük. A legmagasabb fokozatra állítjuk és további 1 percig keverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és étcsokoládét, valamint durvára vágott mandulát.

4. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük. (1. kép)

5. A tepsit rácsra tesszük, a süteményt 30 percig hűlni hagyjuk.

6. A díszítéshez a fehér csokoládét darabokra tördeljük és az olajjal együtt fémtálba tesszük. Egy kis fazekat egyharmadig töltünk vízzel, majd ráhelyezzük a fémtálat. A lángot meggyújtjuk alatta, és kis lángon addig melegítjük a vizet, amíg a csokoládé el nem olvad. Az olvasztott csokoládét nejlonzacskóba öntjük, a nyílást lezárjuk, majd a sarkát kivágjuk.

7. A megsült tésztát folyékony csokoládéval díszítjük. Hagyjuk megszilárdulni. (2. kép)

8. A süteményt 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk. (3. kép)

Brownie Brownie Brownie
Brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
Brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
szótár