Spagetti húsgombóccal



Elkészítés:
1. A szósz elkészítéséhez forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen a hagymát és a répát 3 percig, míg azok megpuhulnak.
2. Adjuk hozzá az egy darabban lévő marhahúst és pirítsuk 8-10 percig, hogy mindenütt barna legyen.
3. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és sóval, borssal ízesítsük. Pároljuk alacsony tűz fölött körülbelül 3 órán át, hogy a hús egészen puha legyen. Vegyük le a tűzről és szedjük ki a húst. Ezt külön is felszolgálhatjuk a tészta után.
4. A húsgombócok elkészítéséhez keverjük össze a darált marhahúst a tojással, a parmezán sajttal, a kenyérmorzsával és az őrölt szerecsendióval egy nagy tálban. Formáljuk golyókat a masszából.
5. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Süssük benne a húsgolyókat aranyszínűre 5-7 perc alatt. Csepegtessük le őket egy papírtörlőn.
6. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra). Szűrjük le és adjuk a paradicsomos serpenyőhöz. Tegyük hozzá a húsgombócokat és tálaljuk melegen.