Sonkás-tejszínes tészta

Pasta al prosciutto e panna

| Sonkás-tejszínes spagetti receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkás-tejszínes tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl tejszín
15 dkg főtt sonka
50 dkg fusilli
vagy
50 dkg spagetti
vagy
50 dkg tagliatelle
½ csokor petrezselyemzöld
1 db paradicsom
ízlés szerint chilipor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban felforralunk 4-5 liter vizet 1 evőkanál sóval, és félkeményre (al dente) főzzük a tésztát.

2. Időközben a sonkáról levágjuk a zsíros részt, a sovány húst felkockázzuk. Kivágjuk a paradicsom szárrészét, megmossuk, és kockákra vágjuk a húsát. A sonkát és a paradicsomkockákat a tejszínnel robotgéppel vagy rúdmixerrel pürésítjük, de nem teljesen simára.

3. Megmossuk és szárazra rázzuk a petrezselyemzöldet, leveleit letépkedjük, majd egészen apróra összevagdaljuk. A sonkakrémhez keverjük, és az egészet sóval, chiliporral fűszerezzük.

4. A tésztát egy szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük, és visszarakjuk a fazékba. A sonkás tejszínt átkeverjük, és a tésztára öntjük, amíg még meleg.

Sonkás-tejszínes tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1115 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Sonkás-tejszínes tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
recept beküldése