Tejfölös csirkepaprikás

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejfölös csirkepaprikás
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tisztított csirke
ízlés szerint tejföl
1 dl olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

1. A tisztított csirkét feldaraboljuk, az apróra vágott vöröshagymát és az édes paprikát olajon üvegesre dinszteljük.

2. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd belerakjuk a darabolt csirkét.

3. Egy kevés vízzel felöntjük, majd puhára főzzük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Nokedlivel, tésztával vagy főtt rizzsel tálaljuk. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Tejfölös csirkepaprikás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
Tejfölös csirkepaprikás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Székelyföld ízei
Székelyföld ízei
(Székelykő Kt., 2006)

A könyv különlegessége, hogy a komplett székely ételleírások és ételfotók mellett, hangulatos fényképek idézik föl Székelyföld varázslatos tájait. Az ételek átfogják a székely konyha jellegzetes palettáját, a levesektől a... bővebben...
cikkek