Morzsatorta mandulával

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Morzsatorta mandulával
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
18 dkg hideg vaj
4 db tojás
26 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Fakanállal belekeverjük a darált mandulát, a hideg vajat, majd a tojásokat is.

3. Morzsalékos tésztává dolgozzuk.

4. A tésztát a kivajazott formába nyomkodjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a kapcsos peremet eltávolítva teljesen kihűtjük. Darabokra tördelve kínáljuk.

Morzsatorta mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Morzsatorta mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
google+