Piemonti fondü

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Piemonti fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg fontina sajt
1 db vékonyra szeletelt bagett
4 dkg vaj
másfél dl tej
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1.Vegyük le a sajt héját, és reszeljük a sajtot durvára. Tegyük egy mély salátástálba, öntsük rá a tejet, sózzuk-borsozzuk meg, és hideg helyen hagyjuk pácolódni 2-3 óra hosszat.

2. Olvasszuk fel egy serpenyőben a vaj felét, és pirítsuk meg rajta a kenyérszeleteket, amíg pirosra nem sülnek, csöpögtessük le őket, és tartsuk melegen.

3. Tisztítsuk meg a fehér szarvasgombát (vagy egy keveset egy szarvasgombahéj-konzervből), és vágjuk igen vékony szeletekre (vagy csöpögtessük ki a szarvasgomba héját). Vonjuk be alufóliával, és tegyük hidegre.

4. Helyezzük a főzőlapot az asztal közepére, és tegyük rá a fondüsütőt. Olvasszuk fel a maradék vajat, majd tegyük hozzá a sajtot a páclével: keverjük folyamatosan, és amikor a keverék krémszerű lesz, tegyük hozzá a tojássárgáját és a szarvasgombaszeleteket.

5. Minden vendég szúrjon fel kis bagettdarabokat a fondüvillájára, és mártsa a sajtos keverékbe.

A szarvasgomba utánozhatatlan ízt kölcsönöz ennek a fondünek, de természetese más ízes gomba is használható hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Piemonti fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1045 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
Piemonti fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Főzőcske az ebédlőasztalon
Főzőcske az ebédlőasztalon
(Magyar Könyvklub, 2001)

Vajon nem az minden háziasszony álma, hogy foglalkozhasson a vendégeivel, de közben ne essen csorba a kínált étel minőségén sem? A közös főzőcskézés vendégszeretetet, szívélyes hangulatot teremt, egyúttal pedig az őszinte... bővebben...
ételfotó