Gazdag csokoládébevonat
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 9 adag (630 dkg)
Elkészítés:
1. Lábosba teszünk 2,5 dl tejszínt a cukorral együtt. Kis lángon 2 percig főzzük, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét.
2. Addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad, utána keverés nélkül addig főzzük, amíg besűrűsödik.
3. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és a vaníliakivonatot. Áttesszük egy hideg vízzel teli tálba, és fakanállal addig keverjük, amíg el nem veszíti a fényességét (5-10 perc).
4. Hozzáadunk 1 kanál tejszínt, állni hagyjuk 3-4 percig, majd addig keverjük, amíg kenhető állagú krémet nem kapunk. Ha szükséges, adunk még hozzá tejszínt, de mindig csak 1-1 kanállal.