Csirkés-papajás tekercs

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés-papajás tekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db 25 dkg-os, félbevágott csirkemellfilé
1 db érett, hámozott papaja
2 evőkanál szezámolaj
1 db zöldcitrom leve
1 db narancs leve
2 evőkanál Tabasco-szósz
4 szál szeletelt újhagyma
½ csésze friss, összevágott koriander
¼ fej vékonyra szeletelt lilakáposzta
¼ fej vékonyra szeletelt fejes káposzta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a grillt közepesnél nagyobb fokozaton, vagy forrósítsunk fel egy grillserpenyőt. A bőrük nélküli csirkemelleket dörzsöljük be olajjal és sózzuk, borsozzuk őket.

2. Grillezzük a húst oldalanként körülbelül 5 percig, hogy megfelelően átsüljön. A kész csirkehúst pihentessük 5 percig, aztán tépkedjük csíkokra.

3. Forgassuk össze a kétféle káposztát, a durvára vágott koriandert és az újhagymát egy tálban. Adjuk a zöldségekhez a csípős szószt, a narancs- és zöldcitromlevet és a szezámolajat. Keverjük össze, aztán forgassuk bele a csirkehúst is.

4. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

5. Osszuk szét a meleg tortillákra a csirkés keveréket, és tegyünk mindegyikre néhány szelet papaját. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.

A papaja helyett használhatunk vékonyan felszeletelt mangót, ha azt jobban szeretjük.
Csirkés-papajás tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 602 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Csirkés-papajás tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
most van szezonja