Lencsés vegaburger citromos-joghurtos öntettel

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lencsés vegaburger citromos-joghurtos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv lencse
dl frissen préselt/facsart citromlé
1 és ¼ dl natúr joghurt
4 db magvas hamburgerzsemle
vagy
4 db teljes kiőrlésű hamburgerzsemle
2 db vastagra szeletelt paradicsom
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél dkg zsemlemorzsa
1 nagyobb tojás
4 szál finomra aprított újhagyma
1 evőkanál enyhén csípős currypaszta
20 dkg hideg burgonyapüré
2 evőkanál tahini
ízlés szerint zöldsaláta
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Keverjük össze egy kis tálban az öntet hozzávalóit: a joghurtot, a citromlével és a tahinivel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük a hűtőbe tálalásig.

2. Egy nagy tálban kézzel dolgozzuk össze a hideg burgonyapürét a leszűrt és leöblített lencsével, a currypasztával, a hagymával, a tojással és a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. Formáljunk a masszából 4 azonos méretű pogácsát. Ha nehezen formázható, akkor adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. tegyük a pogácsákat a hűtőbe 30 percre.

4. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Süssük át és pirítsuk aranyszínűre a zöldségpogácsákat oldalanként 3-5 perc alatt.

5. A zsemléket enyhén pirítsuk meg előmelegített grillsütőben.

6. Tegyünk a zsemlék alsó felére zöldsalátát, arra 1-1 forró zöldségpogácsát, paradicsomszeleteket, és kanalazzunk rájuk joghurtos öntetet. Forrón tálaljuk.

A lencse sok egészséges élelmi rostot tartalmaz, hosszú időre teltségérzetet ad, és segít csökkenteni a rossz koleszterin szintjét.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
75 dkg burgonya
2 dkg vaj vagy
2 dkg margarin
2.5 dl tejszín vagy
2.5 dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk, sós vízzel leöntjük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30-35 percen át főzzük.

2. A tejet vagy tejszínt felforraljuk, és a tűzről félrehúzzuk.

3. A krumplit leszűrjük, áttörjük vagy villával összetörjük, és tűzálló tálba töltjük. A forró tejet vagy tejszínt állandóan keverve beleöntjük, habosra, simára verjük, és sóval, borssal utánaízesítjük. (Különlegesen könnyű lesz a burgonyapüré, ha habverővel verjük fel.)

Lencsés vegaburger citromos-joghurtos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Lencsés vegaburger citromos-joghurtos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
bevásárlólista