Almafelfújt kumquat-öntettel

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Almafelfújt kumquat-öntettel
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg kumquat
17 és fél dkg alma
11 és fél dkg liszt
2 db tojás
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
Az öntethez:
1 teáskanál kukoricaliszt
másfél dl félzsíros tejszín
3 és fél dl víz
6 evőkanál porcukor
7 dkg kumquat
ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

1. Készítsük elő a gőzölőt. Vajazzunk ki 8 sütőtálkát vagy tortaformácskát, és az aljukra helyezzünk vajazott sütőpapírdarabot.

2. Egy sütőserpenyőben olvasszunk fel 2,45 deka vajat. Tegyük bele a tisztított, vékonyra vágott almát és kumquatot, 2,5 deka cukrot, és közepes lángon süssük 5-8 percig. Akkor kész, amikor az alma elkezd puhulni, a cukor pedig karamellizálódni. Hagyjuk kihűlni.

3. Keverjük ki a maradék vajat a maradék cukorral addig, amíg kifehéredik és habos lesz. Egyenként tegyük hozzá a tojásokat, majd kis adagokban adjuk hozzá a lisztet (lehetőleg önkelesztő lisztet használjunk).

4. Az almát és és a kumquatot osszuk szét a formákba. Simítsuk a tetejükre a felfújt tésztáját. Lefedve 45 percen át gőzöljük.

5. Készítsük el az öntetet. Forraljunk fel 2,5 deciliter vizet a cukorral és a kumquattal, és kevergessük, hogy a cukor feloldódjon, majd főzzük 5 percig.

6. Keverjük hozzá a tejszínt, és tovább keverve forraljuk újra. Vegyük le a gázról és fokozatosan keverjük hozzá a maradék vízben elkevert kukoricalisztet. Rakjuk vissza a tűzhelyre és nagyon lassú tűzön folyamatosan kevergetve, főzzük 2 percig. Tegyünk hozzá ízlés szerinti citromlevet.

5. A felfújtakat borítsunk egy-egy tányérra, és kanalazzuk köré a forró öntetet.

A kumquat intenzív íze különlegessé varázsolja az almafelfújtat. Ha krémes öntettel és még több kumquattal tálaljuk, még jobb ízhatást érhetünk el.
Almafelfújt kumquat-öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Almafelfújt kumquat-öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szótár