Sütőben sült töltött paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sütőben sült töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg juhsajt
8 nagyobb paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
4 szelet fehérkenyér
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld
vagy
ízlés szerint finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomokat megmossuk és megszárítjuk, levágjuk a tetejüket. A magokat kikanalazzuk (nem használjuk fel), a paradicsomok húsát egy keskeny perem kivételével kivájjuk, felaprítjuk és egy tálba tesszük.

2. Az üreges paradicsomokat fejjel lefelé szűrőben lecsöpögtetjük, a kenyereket lehéjazzuk és kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban megpirítjuk, hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket.

3. A sütőt 200 fokon előmelegítjük (a légkeverésest 180 fokon). Kockákra vágjuk a juhsajtot, összekeverjük a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. Finomra vágott kakukkfűvel vagy petrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a kapribogyót, végül pedig a pirított kenyérkockákat.

4. A tölteléket elosztjuk a paradicsomokban, rátesszük a tetejüket, és egy olajjal kikent tűzálló formába tesszük. A felaprított paradicsomhúst elosztjuk körülötte, az egészet megsózzuk és megborsozzuk, a maradék olajjal meglocsoljuk.

5. Körülbelül 20 perc alatt átsütjük. Zöld salátával kínáljuk.

Sütőben sült töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1064 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Sütőben sült töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
könyvek