Görögdinnyébe töltött gyümölcs

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görögdinnyébe töltött gyümölcs
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg fehér szőlő
30 dkg kékszőlő
1 nagyobb görögdinnye
10 db friss mandula
1 db citrom
10 dkg porcukor
20 dkg málna
10 szem sárgabarack
3 db alma
3 db puha körte

Elkészítés:

1. A dinnye felső harmadát cakkosan levágjuk, húsát kiszedjük, és a magokat kiszedve, a felét kockákra vágjuk (a másik felét felhasználhatjuk másra).

2. Az őszibarackot, a körtét és az almát meghámozzuk, kockára vagy vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A sárgabarackot feldaraboljuk.

3. Az összes gyümölcsöt mély tálba tesszük, megszórjuk a porcukorral, leöntjük a pálinkával és a likőrrel. Hideg helyen 60 percig állni hagyjuk.

4. A gyümölcssalátát óvatosan beletöltjük a behűtött dinnyehéjba, és összezúzott jéggel megtöltött üvegtálba állítjuk. Tetejét eperrel, málnával, szőlőszemekkel díszítjük. Ha van friss mandula, meghámozott, félbevágott mandulaszemeket is szórunk rá.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Görögdinnyébe töltött gyümölcs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1163 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Görögdinnyébe töltött gyümölcs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
google+