Görögdinnyébe töltött gyümölcs



Elkészítés:
1. A dinnye felső harmadát cakkosan levágjuk, húsát kiszedjük, és a magokat kiszedve, a felét kockákra vágjuk (a másik felét felhasználhatjuk másra).
2. Az őszibarackot, a körtét és az almát meghámozzuk, kockára vagy vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A sárgabarackot feldaraboljuk.
3. Az összes gyümölcsöt mély tálba tesszük, megszórjuk a porcukorral, leöntjük a pálinkával és a likőrrel. Hideg helyen 60 percig állni hagyjuk.
4. A gyümölcssalátát óvatosan beletöltjük a behűtött dinnyehéjba, és összezúzott jéggel megtöltött üvegtálba állítjuk. Tetejét eperrel, málnával, szőlőszemekkel díszítjük. Ha van friss mandula, meghámozott, félbevágott mandulaszemeket is szórunk rá.