Töltött kalmár

Calamari ripieni

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött kalmár
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 ¾ evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
41 és ¼ dkg zsemlemorzsa
11 db kalmár
2 ¾ gerezd fokhagyma
11 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Alaposan tisztítsuk meg a tintahalat kívül-belül.

2. Távolítsuk el a fejét és a csápjait, de tartsuk meg őket, és aprítsuk fel. Keverjük össze a zsemlemorzsával, az olívaolajjal és a szintén felaprított fokhagymával és petrezselyemmel.

3. A tintahalakat töltsük meg ezzel a keverékkel, és tegyük őket kiolajozott sütőtálba.

4. Öntsünk alájuk kevés vizet, és előmelegített, 160-170 fokos sütőben süssük őket 20 percig.

5. Ezután vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és pirítsuk meg a külsejüket.

Töltött kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1026 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Töltött kalmár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
ételfotó