Töltött kalmár
Calamari ripieni
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Alaposan tisztítsuk meg a tintahalat kívül-belül.
2. Távolítsuk el a fejét és a csápjait, de tartsuk meg őket, és aprítsuk fel. Keverjük össze a zsemlemorzsával, az olívaolajjal és a szintén felaprított fokhagymával és petrezselyemmel.
3. A tintahalakat töltsük meg ezzel a keverékkel, és tegyük őket kiolajozott sütőtálba.
4. Öntsünk alájuk kevés vizet, és előmelegített, 160-170 fokos sütőben süssük őket 20 percig.
5. Ezután vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és pirítsuk meg a külsejüket.