Sárgabarackos habcsóktorta



Elkészítés:
1. Elkészítjük az alreceptben szereplő olasz piskótát.
2. A sütőt 125 fokra előmelegítjük. A tortát vízszintesen kettévágjuk, s az alsó lapot megkenjük a befőtt levével.
3. A konzerv sárgabarackot felszeteljük (2 darabot a díszítéshez félreteszünk) és beborítjuk vele a tortalapot. Ráhelyezzük a tetejét.
4. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a finom szemű kristálycukorral. Hablapáttal a torta tetejére és oldalára kenjük.
5. Körülbelül 45-55 percig sütjük. Felszeletelt sárgabarackkal díszítjük, megszórjuk egy kevés barnacukorral.
Olasz piskóta

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) fehéredésig, nagyon sűrűre keverjük a tojássárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal.
3. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.
4. A tésztát gyors mozdulatokkal a kivajazott formába simítjuk és 35-45 perc alatt rugalmas tapintásúra, illetve tűpróbáig sütjük.
5. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk kihűlni. A kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.