Sárgabarackos habcsóktorta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos habcsóktorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg finomított kristálycukor
A szóráshoz:
kevés barna cukor

Elkészítés:

1. Elkészítjük az alreceptben szereplő olasz piskótát.

2. A sütőt 125 fokra előmelegítjük. A tortát vízszintesen kettévágjuk, s az alsó lapot megkenjük a befőtt levével.

3. A konzerv sárgabarackot felszeteljük (2 darabot a díszítéshez félreteszünk) és beborítjuk vele a tortalapot. Ráhelyezzük a tetejét.

4. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét a finom szemű kristálycukorral. Hablapáttal a torta tetejére és oldalára kenjük.

5. Körülbelül 45-55 percig sütjük. Felszeletelt sárgabarackkal díszítjük, megszórjuk egy kevés barnacukorral.

Olasz piskóta

Olasz piskóta
6 db tojás
1 csipet
1 késhegynyi sütőpor
0.5 teáskanál reszelt citromhéj
13 dkg liszt

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (a legmagasabb fokozaton) fehéredésig, nagyon sűrűre keverjük a tojássárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal.

3. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat. Tálban, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

4. A tésztát gyors mozdulatokkal a kivajazott formába simítjuk és 35-45 perc alatt rugalmas tapintásúra, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 5 percig a formában hagyjuk kihűlni. A kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Visszafordítjuk és teljesen kihűtjük.

Sárgabarackos habcsóktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Sárgabarackos habcsóktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
google+